Orașul Bicaz: Top Atracții Turistice.

Orașul Bicaz, localitate din vestul județului Neamț, acolo unde se întîlnesc două rîuri șerpuite rîul Bicaz și Bistrița . Aflîndu-va în aceasta localitate urbană veți putea admira urmatoarele locuri turistice:

- Muzeul de istorie și etnografie, găzduit de clădirea fostului Teatru, construită în 1909 după planurile arhitectului Carol Zane.

- Barajul Bicaz

- Lacul Izvorul Muntelui

- Portul Bicaz

Bicazul ca și localitate rurală are o vechime de peste 400 de ani. Această așezare urbană în prezent apare menționată documentar pentru prima dată într-un document emis de voievodul Radu Mihnea , la 10 ianuarie 1625. La început fiind menționată ca tîrg, apoi iese din anonimat la începutul anilor 1951, când au început lucrările de construcție a barajului pe lacul de acumulare ” Izvorul Muntelui “, cunoscut și ca ” Lacul Bicaz “.” Lacul Bicaz ” fiind unul din acele puncte atractive ce le puteți vizita calătorind cu Compania Elit Bus și rezervînd bilete pe site-ul cluj.md, rezervați bilete din timp și veți afla legenda lacului de acumulare a ”Lacului Bicaz”, unul din cele mai vizitate locuri de către turiști atît din Republica Moldova , Chisinău , Orhei ,Bălți , Cahul cît și de turiștii din toate colturile României , Cluj , Oradea ,Timișoara , Craiova , Sibiu , Bacău , Iași .

Aici pot să menționez că “Lacul Bicaz”este simbolul Moldovei, simbolul localităților din împrejurimi Gheorgheni , Roman , Piatra Niamț , Sovata . Aceste localități menționate încrucișează traseul companiei ” Elit Bus ‘’, cursa Chișinău - Cluj Napoca ce pornește din orașul Chișinău la ora 19:30 și cursa Cluj-Napoca – Chișinău, ce pornește din orașul Cluj – Napoca la la ora 17:00 pornirea din autogara Fany.Pentru a vă oferi cu desăvîrșire o calătorie liniștită și în siguranță împreună cu cei mai buni șoferi ai companiei ‘’ Elit Bus ” rezervați bilete de călătorie online pe site-ul http//cluj.md,

Messenger, Viber sau Whatsaapp sau la numerele de contact: +40 753 623 375/ +40
759 688 280 (Romania) și +373 61 103 144 (Moldova).

Alege confortul și siguranța,alege Elit Bus !!!

Altele

Parola Wifi: ElitBus.md